PYSZNY PASZTET Z SELERA

Zwykły wpis

SKŁADNIKI

1 kg selera, 1 masło roślinne, 2 kostki grzybowe, 1 szklanka bułki tartej, 3 jaja, pieprz, sól

WYKONANIE

1 kg selera należy obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Do garnka z niewielką ilością wody wkładamy starty seler i gotujemy aż będzie miękki (pilnujemy aby selera nie przegotować i aby nie było za dużo wody, seler podlewamy wodą, aby go nie przypalić). Gotujemy seler do wygotowania wody.

Pod koniec gotowania dodajemy 1 masło roślinne, 2 kostki grzybowe. Całość należy zagotować, a następnie przełożyć do miski, wymieszać.

Następnie należy dodać 1 szklankę bułki tartej, 3 jaja oraz pieprz i sól w zależności od naszych upodobań smakowych :). Wszystkie składniki należy wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowaną blachę.

Pasztet należy piec w 180 stopniach, około 1 godziny.

Życzę smacznego 🙂

Reklamy

One response »

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s